wifit2

PRESS

Zasluženi dopust za Gustafa

Zasluženi dopust za Gustafa
Večer, 18.Okt.2000

Najbolj živahen prireditveni prostor mariborskega multikulturnega centra Pekarna, dvorana Gustaf, bo konec tega tedna za nekaj časa zaprl vrata za obiskovalce. Namenili so mu namreč temeljito posodobitev. Predvsem zimski obiskovalci bodo najbolj veseli talnega ogrevanja, saj bodo lahko po končani obnovi brez strahu pred prehladi in ozeblinami hodili na koncerte, kinopredstave in druge prireditve brez dvojnih debelih nogavic in podloženih "bullerjev" z najmanj poldecimetrskimi podplati. Dvorana bo zaprta približno dva do tri tedne, tačas pa bodo zanjo običajne prireditve potekale po drugih pekarniških prostorih.


Darinko Kores Jacks

Pekarnin kino

Pekarnin kino
Večer, 7. December 2000

Drevi ob 20. uri bodo v Pekarninem kinoklubu predvajali film Yojimbo, ki ga je leta 1962 posnel priznani japonski režiser Akira Kurosawa. Predstava bo kot ponavadi v dvorani Gustaf. Po filmu bo ob 21.30 še predstavitev prve videoprodukcije multikulturnega centra Pekarna. Gre za videospot režiserja Mateja Ocepka k skladbi Bogovi skupine Agenti z njihovega cedeja Bonboni & feferoni. Skupina bo predstavila tudi svoj drugi videospot Sanjari, sledil pa bo večer domače glasbene produkcije, vodil ga bo DJ Time, debatni krožek in družabni večer ob izbrani kapljici.

Darinko Kores Jacks

Jam session, Halloween in koncerti

Jam session, Halloween in koncerti
Večer,28.Oktober 2000

V multikulturnem centru Pekarna ob mariborskem Magdalenskem parku tudi ob praznikih ne bodo počivali. Čeprav je Halloween šele v torek, bodo s plesno-glasbenim house partyjem v dvorani Gustaf že drevi proslavili ta dogodek, predvsem pa začetek delovanja nove pridobitve: talnega gretja. V ponedeljek, 30. oktobra, bo ob 20. uri v dvorani Gustaf še koncert kreativne glasbe oziroma jam session iz cikla Glasbarium. V torek, 31. oktobra, ko je dan varčevanja, dan reformacije in noč čarovnic, bo v klubu Mc do zgodnjih jutranjih ur tradicionalni Halloween party, namesto "cadaver partyja" ob dnevu spomina na mrtve pa bo v sredo, 1. novembra, ob 21. uri v klubu Kurd koncert belgijske hard core punk skupine Petrograd.

Darinko Kores Jacks

Gledališče v Pekarni

Gledališče v Pekarni
Večer, 8.December 2000

Drevi ob 20. uri bo v dvorani Gustaf sredi multikulturnega centra Pekarna pri mariborskem Magdalenskem parku gledališka predstava Pismo diktatorju po motivih španskega dramatika Fernanda Arrabala. Predstavo je režiral Predrag Štrbec, igra Aleksandra Balzamovič, predstava pa je nastala v koprodukciji beograjskega Bitefa in mreže za mobilnost teatra. Jutri ob 21. uri se bo gostovanje gledališčnikov v Pekarni nadaljevalo s trilogijo ustvarjalnih dvojic arhitektov in dramaturgov, imenovano Projekt 3. V predstavi Končaj stavek, ki sem ga začel..., ki sta jo zasnovala Rok Oman in Bojana Kunst, bo nastopila znana slovenska igralka Petra Govc, v predstavi Slečeni pogled Primoža Jesenka in Ursule Cebron Lipovec Marinka Štern in Peter Musevski, v predstavi Interieri Mateja Filipčiča in Irene Staudohar pa bo zaigrala Iva Zupančič.

Darinko Kores Jacks

Vasko Atanasovski v Pekarni in Pavlovi hiši

Vasko Atanasovski v Pekarni in Pavlovi hiši
Večer,24.November 2000

Drevi ob 21. uri bo v dvorani Gustaf v multikulturnem centru Pekarna ob mariborskem Magdalenskem parku nastopil mariborski saksofonist Vasko Atanasovski, ki sicer vodi tudi ponedeljkove jam sessione Glasbarium. Jutri ob 18.30 bo Atanasovski nastopil tudi v avstrijski Potrni (Laafeldu) pri Radgoni, kjer bo v centru društva 7. člen za Štajersko Pavlova hiša skupaj s klaviaturistom Dejanom Berdenom igral ob otvoritvi razstave ob 10. obletnici združenja Loesje ter ob kongresu Loesje International 2000. Na razstavi, ki jo je pripravil multimedijski center Kibla iz Maribora, se bodo predstavili člani ljubljanskega društva likovnih samorastnikov Lado Lisjak, Aleksander Prokofjev Alek in Milan Špringer Sasha, dogodek pa bo spremljala tudi pokušnja vina. Razstava bo odprta do 26. januarja 2001, vsak dan razen ob nedeljah, ponedeljkih in praznikih, od 14. ure do 18.30.


Darinko Kores Jacks

Praznični teden v Pekarni

Praznični teden v Pekarni
Večer, 19.December 2000

Čeprav je vzdušje v Mariboru že zelo božično, multikulturni center Pekarna pri Magdalenskem parku ne pozna počitka. Drevi ob 20. uri bodo v dvorani Gustaf predvajali kultni film Casablanca iz leta 1942 režiserja Michaela Curtiza z nepozabnima Humpreyjem Bogartom in Ingrid Bergman v glavnih vlogah. Jutri ob 21. uri bo v okviru izmenjave z ljubljanskim Teatrom Gromki gledališka predstava z monospolno družinsko tragikomedijo Ne bom več krvavela, ki sta jo zasnovali in v njej tudi nastopata Irena Duša in Nataša Jereb. V četrtek, 21. decembra, bo ob 20. uri spet kinopredstava s filmom True Romance, ki ga je leta 1993 po scenariju Quentina Tarantina posnel Tony Scott. V petek, 22. decembra, bo v Infopeki od 17. ure naprej ponovno potekal tečaj ličenja, friziranja in manikure, ki so ga pripravili v sodelovanju z mojstrom Olafom Namestnikom. Sveže naličeni ali kar tako boste lahko ob 22. uri prisostvovali še programu Teatra Gromki Control of Power - Drum"n"bass. V soboto, 23. decembra, bo prav tako ob 22. uri nastopila rockovska skupina Ana Pupedan, po koncertu pa bo še glasbeni žur v režiji didžeja in vidžeja Pinga. V ponedeljek, 25. decembra, ob 20. uri pa se pekarniški program nadaljuje s filmom Homegrown, ki ga je leta 1998 posnel Stephen Gyllenhaal, v torek pa s srbsko dramo Rane, ki jo je istega leta posnel Srdjan Dragojevič. V sredo, 27. decembra, bo ob 21. uri Teater Gromki oziroma avtor Andrej Morovič odigral še monokomedijo Egodrom.


Darinko Kores Jacks

Pekarnin Kinoklub

Pekarnin Kinoklub
Večer,28.November 2000

Ta teden bodo v multikulturnem centru Pekarna ob mariborskem Magdalenskem parku v okviru kinokluba predvajali tri vrhunske kinotečne filme. Mali vojak, drama francoskega novovalovskega režiserja JeanaLuca Godarda iz leta 1963, ki bi morala biti na sporedu že prejšnjo soboto, a je predstava zaradi tehničnih težav odpadla, bo tako na sporedu drevi. Jutri bodo predvajali film britanskega režiserja Petra Greenawaya Zoo iz leta 1985, v četrtek, 29. novembra, pa film Reservoir Dogs iz leta 1992 ameriškega režiserja Quentina Tarantina. Vse predstave bodo v dvorani Gustaf in se bodo začele ob 20. uri.


Darinko Kores Jacks