wifit2

PROGRAM

Demolition Group in Tudosok v Dvorani Gustaf

16.10.2019
Pričetek ob 21:00
Prispevek: 10€
demolition2019DEMOLITION GROUP ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene so lani z velikim koncertom v Kinu Šiška pričeli s promocijskimi koncerti ob izidu zadnjega albuma »Pojdiva tja«.

 
Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in novi album »Pojdiva tja« predstavlja v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

TUDOSOK Je eden od najpomembnejših predstavnikov Madžarske avntgardne glasbene scene in eden najtrdoživejših bendov iz časov post-punka v Vzhodni Evropi.
Ustanovil jih je nadrealist in multi-umetnik Dr Marias leta 1986 v Novem Sadu.

Bend se poigrava z elementi free jazza, nadrealistične poezije, noisa, post-funk-disca iz poznih sedemdesetih.
Poleg albumov, ki so izšli v Budimpešti, je Tudosok znan tudi založnikom iz Londona, Moskve in Ljubljane.

Poleg tega, da so stari znanci na glavnem Budipeštanskem prizorišču Splav-A38, so več kot dvajsetkrat nastopili tudi na festivalu Sziget, v New York's Knitting Factory, klubu Paradiso v Amsterdam, Klubu SKC v Beogradu in še mnogih drugih.

V MB Gustaf prihajajo v zasedbi :
drMáriás – vokal, alt sax, trobenta
Tóni Dezső - bariton sax
Levente Gulyás - kitara
Dávid Endrei – bas
Gergely Jeli – bobni

Linki:

https://www.facebook.com/tudosok
http://tudosok.bandcamp.com/
Dokumentarni film - East-European Zombie (Kelet-európai
zombi) http://vimeo.com/35007932

vrata: 20:30
koncert: 21:00

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke