wifit2

PROGRAM

Cikel Blue Planet: Rok Zalokar Trio (Port Songs)

28.11.2019
Pričetek ob 20:30
zalokarROK ZALOKAR TRIO: PORT SONGS (Slo/Ita/Niz)

Rok Zalokar - klavir
Alessandro Fongaro - bas
Ruud Voesten - bobni
Slovenski pianist Rok Zalokar je s svojo mednarodno zasedbo posnel novi album Port Songs, ki bo 29.novembra izšel pri založbi Modigo. 

Glasba, ki se je znašla na albumu, je vezana na spomine iz nekega obdobja in obmorskih pristanišč, v katerih je skladatelj živel. To sta bila Rotterdam in Kobenhaven, v teh spomnih pa se je znašlo še tisto zelo posebno mesto, v katerem sta se jazz in njegova klavirska tradicija prvič pojavila - New Orleans. Multikulturnost pristaniških mest služi kot glavni navdih, vendar s skrbno izbrani elementi, ki so osnova za kompozicijski proces in improvizacijo. Zvok skupina črpa tudi iz poezije, indijskih ritmov in koralnega petja (enoglasno liturgično petje katoliške Cerkve).

Zasedba je že nastopila na North Sea Jazz festivalu in dobila prestižno Erasmus Jazz Prize, pri nas pa je bil projekt premierno predstavljen na Jazz festivalu Ljubljana.

Rok Zalokar je jazz pianist in skladatelj, ki živi med Ljubljano in Rotterdamom. Pot ga je, preko ljudske glasbe, različnih glasbil in raziskovanja žanrov, pripeljala do jazzovskega klavirja.
Že kot srednješolec je bil aktiven v lokalnih skupinah, kot študent konservatorija pa je začel pisati in izvajati svojo avtorsko glasbo. Rezultat teh let sta bili dve izdaji pri založbi ZARŠ: Vol. 1 Rok Zalokar tria in Arbitrarij skupine Vsemogočni Mlin. S triom je bil izbran za Klubski maraton 2012, kjer se je skupini uspelo predstavit širom Slovenije.

Po končanem konservatoriju se je vpisal na akademijo Codarts v Rotterdamu, kjer je nadaljeval svoj študij jazz klavirja in julija 2017 diplomiral v razredu Franza von Chossya. Na akademiji ni bil deležen samo jazz izobrazbe, bil je v razredu profesorja table Niti Ranjan Biswasa ter v razredu kompozicije Stefana Lievestra in oboje opravil z odliko.

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke