wifit2

PROGRAM

Stranci live stream koncert

24.04.2021
Pričetek ob 19:00
stranci
STRANCI

Celjski rokenrol kvartet, so se skupaj zbrali v maju 2002. Peter Schmidt – vokal, Matjaž Naglič – kitara, Grega Sevnik – bas in Dare Gozdnikar – bobni so stari znanci iz številnih alternativnih rokovskih zasedb.


Jeseni 2005 ugleda luč sveta prva – samozaložena - zgoščenka „Zavrnjeno" z dvanajstimi avtorskimi skladbami.
Sodelovali so na kompilacijskem albumu Vala 202 - VAL 08 s pesmijo Rdeča raketa ter tudi s komadom Kao da je na CD kompilaciji internetnega portala MMC festivala ( Multimedijski center RTV Slovenija ). Obdelava pesmi Triglav v negativu je tudi na CD kompilaciji Rokerji pojejo pesnike – izšla je novembra 2009. Stranci pojejo v slovenskem, srbohrvaškem, nemškem, ruskem in angleškem jeziku. Novembra 2009 so izdali drugo ploščo »Kirjetukinor?«
Posneli so videospot Veliki črni bik za CD kompilacijo Rokerji pojejo pesnike 6 in videospot Lost in translation ter single To je ta dan, ki je bil izdan na kompilaciji Ex Yu Borders Underground jamming 2011. Sodelovlai so tudi z obdelavo pesmi Rdeča raketa pri istoimenskem celovečernem slovenskem mladinskem filmu.
Pred dvema letoma so izdali nov single z naslovom Zgodovina mojih krajev, ki je izšel tudi kot lyric video. Klik tu: https://www.youtube.com/watch?v=j2VV2R-e2OE
Besedilo zanj je napisal pesnik, pisatelj, dramatik, esejist, gledališki, radijski, filmski in televizijski režiser Vinko Möderndorfer.
Stranci so se že v preteklosti spogledovali s poetičnostjo in z besedilno močjo slovenskih pesnikov; med drugim skozi uglasbitev Rdeče rakete Srečka Kosovela, ki je bila tudi naslovna pesem za istoimenski slovenski mladinski film; sodelovali so tudi s celjskim ustvarjalcem, pesnikom Danijem Bedračem s pesmijo Klošar pri kurbi, s performerjem in pesnikom Tomislavom Vrečarjem v skladbi Veliki črni bik ter s slovensko pisateljico in prevajalko Polono Glavan z kar dvema uglasbljenima besediloma, in sicer v že izdani skladbi Manjša ljubezen ter še ne objavljeni pesmi z naslovom Svoboda.
V pripravi je material za novo, tretjo ploščo.
 
POGLEJ VIDEO: Lost in translation
http://www.youtube.com/watch?v=cqtk6UQiguM
POGLEJ VIDEO: Veliki črni bik
http://youtu.be/IqGBweWNrZA
POGLEJ Lyric VIDEO: Zgodovina mojih krajev:
https://www.youtube.com/watch?v=j2VV2R-e2OE
 
Vabljeni k prenosu v živo v soboto 24.4. ob 19.00 !!!
Prenos bo mogoče slišati tudi na radiu Altr.si
V sodelovanju z Altr radijem in v okviru cikla MbHC
---
Delovanje Društva AGD Gustaf podpira: Mestna občina Maribor

 

 

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke